Ključni sastojci GeloRevoice pastila i njihov uticaj na vaše zdravlje
Domov > Sve za zdravo grlo! > Ključni sastojci GeloRevoice pastila i njihov uticaj na vaše zdravlje

Ključni sastojci GeloRevoice pastila i njihov uticaj na vaše zdravlje

Naš glas je jedinstven i omogućava nam mnogo više od same komunikacije s drugim ljudima. Zato je izuzetno važno da se o njemu brinemo tokom cijele godine, a ne samo tokom prehlade i suhog kašlja. GeloRevoice pastile za grlo su efikasna zaštita usne šupljine i sluznice grla te eliminiraju promuklost i simptome upale grla.

 

Hijaluronska kiselina (natrijum hijaluronat)

Glavni sastojak GeloRevoice pastila je hijaluronska kiselina, prirodna komponenta ljudskog organizma, koja ima izuzetnu sposobnost zadržavanja velikih količina vode. Djeluje kao protuupalno, antiinfektivno sredstvo i pomaže u obnavljanju i zacjeljivanju oštećenih tkiva.

Hijaluronska kiselina u obliku hidrogelnog kompleksa se odlikuje dobrim prijanjanjem na sluznicu i vrlo je korisna za vlaženje sluznice grla. Ona sluznicu izuzetno vlaži, pomaže u smanjenju iritacije i štiti je od napora. 

Rezultati studije1 su pokazali da se hidrogelni kompleks u GeloRevoice pastilama zadržava na sluznici ždrijela duže u odnosu na ekstrakte islandskog lišaja, koji se često koriste kod problema sa grlom. Zbog dugotrajnog vlaženja sluznice, pastile sa hijaluronskom kiselinom su efikasne u ublažavanju simptoma bolnog i upaljenog grla, kao što su promuklost, začepljen nos i suhi kašalj.

Poseban hidrogelni kompleks stvara zaštitni sloj na nadraženim dijelovima sluznice. To je štiti od daljeg oštećenja.

Natrijum bikarbonat ili soda bikarbona

Zbog svojih osnovnih osobina natrijum bikarbonat dovodi do stvaranje pjene kada dođe u dodir sa sluznicom (kiselina), koja zatim dodatno stimulira lučenje pljuvačke. Reakcija je ključna za ravnomjernu raspodjelu hijaluronske kiseline preko iritirane sluznice usta i grla.

Ksilitol 

Ksilitol je šećerni alkohol koji se koristi kao zaslađivač u žvakaćim gumama, pastama za zube i drugim proizvodima za oralnu higijenu jer ne uzrokuje karijes. Probavlja se izuzetno sporo i na taj način sprečava brze skokove nivoa šećera u krvi, pa je pogodan i za osobe sa dijabetesom, kod infekcija kandidom ili kod drugih stanja koja su posljedica neravnoteže šećera. 

Limunska kiselina 

Većina voća, posebno citrusa, sadrži limunsku kiselinu, koja je po sastavu slična vitaminu C. U pastilama pomaže kod pjenjenja i tako doprinosi vlaženju sluznice. Svojim svježim okusom doprinosi i jedinstvenom okusu naših pastila. 

Arome 

U GeloRevoice pastilama je prijatna aroma trešnje s mentolom, koja im daje karakterističan okus. 

Silicijum oksid 

Silicijum igra važnu ulogu u mnogim biohemijskim reakcijama koje se odvijaju u našem tijelu. S godinama je dobio naziv „mineral ljepote“ jer brine o elastičnosti kože i drugih tkiva, kao i o boljem izgledu kose i noktiju, a neophodan je i za stvaranje kolagena. U pastilama nam silicijum dioksid prvenstveno omogućava da pravimo pastile s tehnološkog gledišta. 

Čega nema u pastilama?

Pastile ne sadrže šećere, glutene ili sastojke životinjskog porijekla te su stoga pogodne za vegane, vegetarijance i osobe sa dijabetesom ili celijakijom.

U GeloRevoice pastilama sakupili smo samo najbolje sastojke za zdravlje vašeg grla. Međutim, za najbolje rezultate, pastile se moraju pravilno dozirati. Možete ih uzimati nekoliko puta dnevno, svaka 2–3 sata, ali nemojte prekoračiti ukupan broj od 6 pastila dnevno, jer mogu imati laksativan efekat. 

GeloRevoice pastile stavite na jezik i pustite da se polahko otope, tako da su potpuno rastvorene i da je hidrogelni kompleks potpuno razvijen i ravnomjerno raspoređen. Otapanje pastile u ustima traje od 20 do 30 minuta. Kada se hidrogelni kompleks otopi, osjetit ćete to kao laganu pjenu u ustima. Pjenjenje ima izuzetno važnu ulogu jer osigurava da se hidrogelni kompleks s hijaluronskom kiselinom ravnomjerno rasporedi po zahvaćenom području. Tako može efikasno i dugotrajno hidratizirati i štititi sluznicu grla i ždrijela. 

Pastile ne smijete žvakati niti gutati cijele.

 

Izvor:

1. Report in HNO Germany, Volume 62, Issue 9, September 2014, Hydrogel-Komplex zum Lutschen: eine Option bei Halsbeschwerden.