Kada boli grlo
Domov > Članci > Kada boli grlo

Kada boli grlo

Posao Mine J. usko je povezan s javnim nastupanjem jer ne prođe sedmica, a da bar dva puta ne nastupa pred publikom. Iako ima vedar karakter i dobro zdravlje, u jesen i zimi često je zabrinuta kad će na njena vrata pokucati prehlada i kad će izgubiti glas. Tokom posljednjih dana, kad je njena satnica bila naročito natrpana, najavila se prehlada s promuklošću, a prateći bolovi u grlu efikasno su suzbijeni. Zanima li vas kako?

GeloRevoice mi se osmjehuje

Moj moto je oduvijek bio da što više stvari treba isprobati. Život je prekratak da to ne bismo učinili i trgovci su mi posebno zahvalni jer me privlače novosti. I moj današnji prijatelj s police potražio me na taj način, zato sam kutiju s pastilama uzela u ruke da vidim da li mi mogu pomoći. I čitam uputstvo: GeloRevoice pastile polako otapajte u ustima dok se u potpunosti ne otope da se hidrogelni kompleks u cijelosti razvije i ravnomjerno rasporedi. Prva doza mentola i ribiza već mi se topi u ustima, a tek onda saznam da je bilo bolje da sam prije doručkovala. Ali nije prekasno. Budući da otapanje pastila u ustima traje od 20 do 30 minuta, krenem pripremiti čaj i okrepljujući doručak.

Zahvalna zbog detaljnog uputstva

Budući da se pastile ne smiju žvakati ili progutati cijele, prošećem se po kući i posvetim se odmaranju da se sve sredi do utorka, kada moram biti glasovno u dobroj formi. Tokom otapanja hidrogelnog kompleksa osjećam djelovanje šumećih tableta u ustima. Kako sam saznala u uputstvu, to lagano pjenušanje koje mi se događa ima jednu od glavnih uloga u ovom filmu i uzrokuje intenzivno poticanje izlučivanja sline te se tako hidrogelni kompleks s hijaluronskom kiselinom ravnomjerno raspoređuje po zahvaćenom području. Prvo olakšanje već osjećam i s malo više elana krećem ususret novom danu. Kroz misli mi proleti ideja da je dobro biti optimist i vjerovati da će uskoro opet sve biti u redu.

Ponedjeljak ili dan kasnije

Budilica zazvoni, gasim je. Protegnem se i brzo pregledam stanje u grlu. Skoro i nema bolova. Da li mi je već jučer kroz dan uspjelo ublažiti bolove početnog stanja prehlade? Da li mi je ustrajnim njegovanjem i vlaženjem grla blagotvornim GeloRevoice pastilama uspjela misija nemoguće? Moj odgovor je jasan da! Sljedeći put kad me opet uhvati neka od nedaća povezanih s prehladom, promuklošću, bolovima u grlu ili upaljenim ždrijelom, znam koje ću pastile uzeti.

Topla preporuka

Možda su upravo mentol i crni ribiz sretna kombinacija koja je odagnala moje jučerašnje bolove. Obećala sam sebi da za svaki slučaj na policu već danas dodam GeloRevoice u kombinaciji trešnje i mentola. Napokon, sad smo usred visoke sezone prehlade i postoji mogućnost ponavljanja tih tegoba u hladnijim mjesecima godine, i to prilično velika, kako kažu neka istraživanja. Vjerujem također da se slično može dogoditi nekom od mojih ukućana i moći ću mu uspješno pomoći zbog ovog dobrog iskustva koje sam upravo stekla.