• guy
  Gelorevoice

Česta pitanja

Sadrže li pastile GeloRevoice šećer?

Ne.

Sadrže li pastile GeloRevoice gluten?

Ne.

Koliko dugo pastile GeloRevoice vlaže sluznicu ždrijela?

Hidrogelni kompleks s hijaluronskom kiselinom u pastilama GeloRevoice vlaži sluznicu ždrijela do 60 minuta u poređenju s pastilama s islandskim lišajem, koje na sluznici ostaju samo 30 minuta.1 

 1. Report in HNO Germany, Volume 62, Issue 9, September 2014, Hydrogel-Komplex zum Lutschen: eine Option bei Halsbeschwerden.

Smiju li trudnice i dojilje uzimati pastile GeloRevoice?

GeloRevoice pastile sadrže hijaluronsku kiselinu, prirodan sastojak ljudskog tijela, pa ih sa sigurnošću mogu upotrebljavati trudnice i dojilje.

Za koga su primjerene pastile GeloRevoice?

GeloRevoice pastile preporučujemo svima, pa i djeci od 6. godine. Primjerene su i za dijabetičare i bolesnike s celijakijom.

Šta nepovoljno djeluje na naše grlo i ždrijelo?

Cjelodnevno aktivno pričanje ili pjevanje, suh zrak u prostorijama zbog upotrebe klimatskih uređaja, virusi, bakterije, cigaretni dim i alkohol mogu isušiti sluznicu i tako je oštetiti. Nastupa upala grla, grlo postaje bolno, glas je promukao, pa često možemo izgubiti glas.

Boli li nas grlo ili ždrijelo?

Ždrijelo i grlo dvije su različite anatomske jedinice:

 

 • ždrijelo je spoj probavne i disajne cijevi
 • grlo je organ namijenjen disanju i tvorbi glasa

 

Za upalu ždrijela karakteristični su prije svega pekući bolovi kod gutanja koje bolesnik osjeća straga, iza mekog nepca ili u predjelu krajnika, a pri upali grla osim bolova ima i promukao glas.

Zašto nas boli grlo/ždrijelo?

Grlo/ždrijelo najčešće nas boli:

 

 • zbog pojave prehlade ili gripe. Virusi koji ih uzrokuju aktivni su osobito zimi, a ponekad je moguć prijelaz i u bakterijsku infekciju;
 • zbog isušenja sluznice grla. U prostorijama koje se zimi zagrijavaju i ljeti hlade zrak je izuzetno suh i isušuje sluznice. U hladnijim mjesecima više se zadržavamo u zatvorenim prostorijama, gdje je veća koncentracija virusa;
 • kad nam je jako hladno, posebno po nogama, žile se također sužavaju u nosnoj sluznici i grlu. Zato se tijelo teže štiti od infekcije izazvane virusima prehlade i gripe;
 • jer se manje krećemo na svježem zraku.

 

 

Promuklost?

Promijenjen, promukao glas obično je posljedica prehlade (infekcije gornjih dijelova disajnog sistema) ili pretjerane upotrebe glasnica. Takvu promuklost prepoznajemo po tome što se preko dana mijenja, uvečer se pogoršava i prolazi sama od sebe za nekoliko dana. Promuklost je pojam koji obuhvata čitavu paletu promjena glasa. Možemo posve izgubiti glas i prisiljeni smo na potpunu šutljivost ili je glas hrapav, prenapet. Primjećujemo ili bolje rečeno čujemo promjene u glasnoći (jačini) i visini glasa, ali i u njegovoj boji, koja je vrlo važna kod "čitanja između redova".

Kako sami možemo spriječiti promuklost?

 • izbjegavajte tvari koje isušuju tijelo, kao što su alkohol i kofein
 • izbjegavajte pasivno pušenje
 • pijte dovoljno tekućine
 • pažljivo birajte hranu, ne konzumirajte pikantna jela i alkoholna pića
 • "štedite" glas
 • posjetite specijalistu koji će vam pomoći uvježbati glas da ne trpi
 • kad ste promukli, izbjegavajte pričanje i pjevanje

 

 

Kako si možemo pomoći?

Liječenje promuklosti i gubitka glasa ovisi o uzročniku tog stanja. Kod promuklosti koju uzrokuje pogrešna ili prekomjerna upotreba glasa ili kod posljedica upale gornjega dijela disajnog sistema dovoljni su, na sreću, jednostavni domaći postupci. Najvažniji dio takvog liječenja je priuštiti glasnicama odmor i izdašno vlažiti sluznicu grla. Tako se na dan ili dva odreknimo pričanja ili ga smanjimo na najmanju moguću mjeru. To vrijedi i za šaptanje, naime šapat, za razliku od uvjerenja mnogih, čak više opterećuje glasnice od glasnog govora.

Na "puknut glas" blagotvorno djeluje vlaženje zraka, a isušeno, upaljeno grlo ublažimo inhalacijama (pomaže i litra obične vode kojoj smo dodali kašiku morske soli). Za još brži oporavak preporučujemo upotrebu GeloRevoice pastila s hijaluronskom kiselinom više puta na dan.

Šta su GeloRevoice pastile?

GeloRevoice pastile s okusom trešnje i mentola sadrže hijaluronsku kiselinu koja blagotvorno djeluje na sluznicu grla. Pastile GeloRevoice otopite u ustima, pritom će se napraviti visokokvalitetan hidrogel koji se zadržava na sluznici usta i grla čak do sat vremena. Pritom štiti sluznicu od daljnjeg nadraživanja, intenzivno je vlaži i potiče zacjeljivanje sluznice. Minerali i blago efervescentno djelovanje potiču također stvaranje sline i time još povećava vlaženje sluznice. Tako se olakšavaju simptomi upaljenog grla i promuklosti te se vraća glas.

Šta je hijaluronska kiselina?

Hijaluronska kiselina je polisaharid s izuzetnom sposobnošću vezivanja vode. Hijaluronska kiselina prirodan je sastojak različitih dijelova našeg tijela. Nalazi se npr. u staklovini oka, hrskavici, koži i u našim desnima. Zbog svojih jedinstvenih svojstava djeluje protivupalno i antiinfektivno a ujedno obnavlja tkiva, pospješuje zacjeljivanje i smanjuje otekline. 

Za koga su primjerene pastile GeloRevoice?

GeloRevoice pastile preporučujemo svima, pa i djeci od 6. godine. Primjerene su i za dijabetičare i bolesnike s celijakijom.

Koliko se dugo preporučuje uzimanje GeloRevoice pastila i koliko na dan?

Kod upaljenog grla, promuklosti i gubitka glasa preporučujemo uzimanje više puta na dan, čak i do 6 puta. Pastile otopite sisanjem jer će se pritom stvoriti visokokvalitetni hidrogelni kompleks koji oblaže bolnu sluznicu i tako omogućava brže izlječenje. 

Koliko dugo se u ustima otapa pastila GeloRevoice?

20-30 minuta.

Smiju li se GeloRevoice pastile kombinirati s drugim lijekovima?

Smiju.

Da li su pastile GeloRevoice primjerene za vegetarijance i vegane?

Pastile ne sadrže sastojke životinjskog porijekla i primjerene su za vegetarijance i vegane.

Gdje mogu naći više informacija o proizvodima Gelo?

Svoja pitanja možete poslati na adresu info(at)medis.ba.